Uncategorized

Boardevaluaties en boardroomdynamiek & Board software | Board management software

De New York Stock Exchange eist dat de besturen betreffende alle beursgenoteerde ondernemingen “minstens eenmaal per jaar dezelfde zelfevaluatie uitvoeren om vast te stellen of het comités en haar commissies effectief functioneren. ” één Het doel van dit oefening ben ervoor bij zorgen datgene besturen worden bemand en geleid met gepaste manier; dat bestuurders, individueel en collectief, effectief zijn boven het nakomen van hen verplichtingen; plus dat daarginds betrouwbare processen zijn door aan het basisvereisten erbij voldoen met gebieden bijvoorbeeld strategie, risicobeheer, financiële rapportage, prestatiemeting, compensatie en opvolgingsplanning. Onderzoeksgegevens suggereren dat, alhoewel veel directeuren tevreden bestaan met de taak die zij plus hun medebestuursleden vervullen, het boardevaluaties en de prestaties van het directiekamer langs board software verschillende belangrijke dimensies erbij kort schieten. Volgens een onderzoek betreffende The Miles Group plus het Rock Centre for Corporate Governance aan de Stanford University, beoordelen bestuurders hun board een 4 op een schaal met 1 zelfs 5 in termen van effectiviteit (waarbij 5 “extreem effectief” ben en één “niet met allemaal effectief “). De overgrote meerderheid (89%) gelooft dat hun board betreffende de vaardigheden en belevenis beschikt deze nodig zijn om toezicht te houden bij hun handelsbedrijf.

board management software

Helaas drukken respondenten tegelijkertijd significante negatieve gevoelens uit. Bestuursevaluaties lijken niet effectief op individueel niveau. Alleen de helft (55%) betreffende de bureaus die bestuursevaluaties uitvoeren, beoordeelt individuele bestuurders en slechts een derde (36%) ben van mening dat hen bedrijf een prestaties betreffende individuele bestuurders zeer goed moet beoordelen. Langduriger aandacht voordat individuele beoordeling is een noodzakelijke stap om een prestaties betreffende de groep geaggregeerd bij waarborgen. Bestuurders hebben eveneens slechts dezelfde bescheiden tevredenheid over het dynamiek met de directiekamer. Slechts tweederde (64%) van de bestuurders is ervan overtuigd dat hun bestuur open staat voor nieuwe standpunten; maar de helft is ervan overtuigd datgene hun bord de vaardigheden van alle bestuursleden benut; en slechter geworden dan het helft (46% procent) zijn ervan overtuigd dat hun bord afwijkende meningen tolereert. Zesenveertig procent is betreffende mening datgene een percentage van een bestuurders beslist te grote invloed heeft op beslissingen van het raad betreffende bestuur (een dynamiek deze “een bestuur binnen een raad” werd genoemd). Een typische directeur is met mening datgene ten minste één collegadirecteur uit hen bestuur moet worden verwijderd omdat deze persoon niet effectief is. Dit zijn verontrustende statistieken die suggereren dat veel bedrijven genkel raadsevaluaties benutten om de bijdrage met hun leden te optimaliseren. Bestuursevaluaties beginnen doorgaans met een beoordeling van bestuursstructuren en -processen en belanden vaak uitgevoerd door de general counsel of externe juridisch adviseur. Het bevat een checklist met items die openbare bedrijven moeten nakijken plus de bijbehorende standaarden. Het onderzoekt zoals of de bedrijf bestaan comités bij de onbesproken manier heeft gestructureerd; ofwel het handelsbedrijf voldoet aan de governance-vereisten van Sarbanes Oxley, Dodd Frank en andere statelijke en regulerende statuten; plus of het bedrijf zich houdt bij een reeks processen deze in overeenstemming zijn met de kwasi beste praktijken die sedert bestuursorganen plus bepaalde groepen van aandeelhouders worden bepleit. Het moeilijkere maar ook meer waardevormende deel van het evaluatieproces van de raad zijn om de bijdrage van individuele bestuurders en de interpersoonlijke en groepsdynamiek met bestuursleden te beoordelen. Bijvoorbeeld de bovenstaande gegevens aangeven, wordt dit oefening vaak niet bij een rigoureuze manier verricht en in veel diensten is dat helemaal weggelaten, zodat bestuurders kunnen doorgaan met het echte taak van ‘bestuurslid zijn’. Die houding is een vergissing. Hoewel u moeilijker en tijdrovender zijn, biedt het beoordeling betreffende individuele leden en interpersoonlijke dynamieken het grootste kans tot verbetering door de rollen, de bijdrage plus de effectiviteit van elke bestuurslid erbij onderzoeken.

Related Articles

Close